Om Oss

Adat Jeschurun är en traditionell synagoga som startade sin verksamhet 1940. Synagogans inredning är av stort kulturhistoriskt värde. Varje dag hålls G-dstjänst och serveras frukost. Det judiska årets högtider firas med stora och ambitiösa evenemang. Varje vecka hålls verksamhet för barn och det anordnas utbildning av olika slag. Adat Jeschuruns mål är att erbjuda en trevlig och givande gemenskap, baserad på judiska värden, för alla åldrar.

Vår Rabbin

Rabbin Amram Maccabi

Född: Israel
Fru: Aviva Maccabi
Barn: 5 barn
Utbildning: Smicha från Yeshivat Beit El i Israel och har därefter även gått praktisk rabbinutbildning på Strauss Amiel Institute med inriktning mot arbete för församlingar i diasporan. Utöver sin rabbinutbildning har Rabbi Maccabi en B.A. i ’Technology Management and Marketing’ från Jerusalem College of Technology och han har arbetat som konsult för israeliska företag.

Bar – och Bat Mitzva

Anmälan om Bar- och Bat Mitzva skall göras i god tid till [email protected] samt om medlemmar i Judiska Församlingen i Stockholm till tel 08-587 858 33.

Anmälan av Dödsfall

Judiska Församlingen i Stockholms Jourtelefon 070-812 36 19

Mikva

Vill du använda Judiska Församlingen i Stockholms mikva? Hör av dig till ansvarig Viktoria Rindal på +46790427543 för mer information.