Ugnsstekt Gös

Ingredienser:
1 gös på 3 kg
torkade äpplen / katrinplommon / blandad frukt
mjöl
1 tsk ingefära
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
äppelmos

Rengör gösen och gör den klar att fyllas. Dagen innan gösen skall serveras låter man den steka i ugn ungefär 1 timme i en panna (180ºC). Fettet hälls därefter bort och placeras i en skål.
Förbered den önskade fyllningen (torkade äpplen, katrinplommon, blandad frukt, osv.)
Salt, peppar och ingefära strös över gösen. Placera den sedan i kylskåpet över natten. Nästa dag placeras gösen rullad i mjöl i ugnen (180ºC) och stekes ca 3 timmar eller tills den är mjuk. Räkna ca 1 timme per kg.
Serveras med äppelmos. Gös tillredd på detta sätt saknar överflödigt fett. Det överflödiga fettet kan användas som matfett vid kokning och stekning av andra kötträtter. Resterna av gösen kan serveras kalla, skivade som smörgåspålägg.