Stekt Kyckling på Fyllningbädd

Ingredienser:
Fyllning:
1 l vitt dagsgammalt bröd, tjockt skurna kuber
1 stor lök, skalad, halvad och skuren i 12 mindre bitar
1 stor morot, skalad och tjockt skivad
1 stor selleristjälk, tjockt skivad
5 msk kycklingbuljong
3 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad salvia
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Kyckling:
1 hel kyckling
1 citron, zestad
1 liten apelsin, zestad
1 tsk torkad timjan
1/4 tsk salt
1/4 tsk peppar
2 dl kycklingbuljong

Sätt ugnen på 200 grader. I en stor skål, rör ihop brödkuberna, lök, morot, selleri och vitlök. Blanda väl. I en annan liten skål, vispa samman kycklingbuljong, olja, timjan, salvia, salt och peppar. Häll detta över ”fyllningen” och blanda noga. Lägg över blandningen i en ugnspanna och bred ut den.
Lägg kycklingen på en skärbräda. Rensa bort senor och fett. Skär upp citronen och apelsinen i klyftor och fyll kycklingen med dessa. Skrubba kycklingen under skinnet med citron och apelsin-zest. Skrubba ovanför skinnet med zest. Krydda kycklingen med timjan, salt och peppar. Bind ihop benen och lägg in vingarna under ryggen på kycklingen. Lägg kycklingen ovanpå ”fyllningen”. Pensla kycklingen med olja. Häll 1/3 av kycklingbuljongen över bröd som sticker fram.
Stek mitt i ugnen. Häll över extra kycklingbuljong var 30:e minut om brödet blir för brunt. Stek i 1 1/2 timme eller tills det inte finns någon vätska kvar. Låt vila i 10 minuter innan kycklingen skärs upp.