Schnitzel

Ingredienser:
700 g kycklingbröst, utan skinn och ben
1/2 tsk salt
1/4 tsk svartpeppar
2,5 dl ströbröd
2 msk sesamfrön
1/2 tsk paprika
1/2 tsk vitlökspulver
1/4 tsk cayennepeppar
1/2 tsk torkad persilja
1,25 dl vetemjöl
2 ägg, vispade
1,25 dl olja för stekning

Blanda salt, svartpeppar, ströbröd, sesamfrön, paprika, vitlökspulver och cayennepeppar. Ta bort senor och fett från kycklingbrösten. Krydda med salt och peppar på båda sidorna. Placera kycklingdelarna i plastfolie och banka ut dem till en jämn tjocklek. Vänd kycklingen i först mjöl, sen ägg, sen brödblandning. Stek kycklingarna i olja i 2-3 minuter per sida tills de blivit gyllenbruna. Torka med papper, krydda med salt och peppar och servera varma.