Sabich

Ingredienser:
1 aubergine, skivad
3/4 tsk salt
vegetabilisk olja
4 dl gurka, skalad och skivad
3,5 dl tomater, urkärnade och skivade
0,5 dl hackad bladpersilja
1/2 liten lök, hackad
peppar
4 pitabröd
2,5 dl hummus
4 hårdkokta ägg, skivade
1,25 dl tahinisås
schug (het pepparsås)
amba (mangosås, kan köpas i affärer som säljer livsmedel från Indien eller mellanöstern)

Strö salt på båda sidor av aubergine-skivorna, lägg på ett bakpapper och låt vila i 30 minuter. Pressa skivorna mellan två hushållspapper för att få bort överflödigt salt och fukt. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Stek aubergine-skivorna tills de är mörkbruna, ca 5-6 minuter på ena sidan och 2-3 minuter på andra. Ta bort skivorna från pannan och låt rinna av på papper.
I en liten skål, rör ihop gurka, tomat, persilja, lök, salt och peppar.
Värm pitabröden i ugnen i 5 minuter eller i mikron i 30 sekunder. Strykt ut 0,5 dl hummus inuti varje pitabröd och fyll det sedan med 1 uppskuret ägg, 3-4 skivor aubergine och ca 1 dl gurkblandning. Droppa i 2 tsk tahinisås och smaka av med schug och amba.
Tahinisås: Rör ihop 0,5 dl tahini med 3 msk vatten och 1 msk pressad citronjuice.