Oxbringa med Tzimmes

Ingredienser:
1 kg oxbringa
5 medelstora morötter
2 msk fett
2 msk mjöl
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1/2 kopp farinsocker

Salta och peppra oxbringan och låt stå några timmar. Lägg köttet i en kastrull, slå i vatten så det täcker köttet och koka mjukt i ca 3 timmar. Tvätta och skrapa morötterna och skär dem i små tärningar. När köttet är nästan färdigt, tillsättes morötterna och koka tills alltsammans är mjukt. Värm fett i en stekgryta och rör ut ordentligt med mjöl. Häll sakta ner 1 kopp köttsås och fortsätt att röra tills såsen är tjock och slät. Späd med ytterligare 1 kopp köttsås och rör om. Tillsätt salt, peppar och farinsocker. Lägg ner köttet och morötterna i stekgrytan, häll såsen över och koka färdigt i ugn i 180ºC, tills det blivit läckert brunt. 5 medelstora potatisar kan även skäras i tärningar och läggas till morötterna och köttet.