Nyårskyckling

Ingredienser:
1,5 kg kyckling, i 8 bitar
salt och peppar
2 msk blandad torkad basilika och oregano
2-3 msk vitlök, pressad
2 dl torkad aprikos, hackad
1 dl soltorkade tomater, grovt hackade
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl honung
2 msk olivolja
1 1/4 dl vitt vin
2 lagerblad
hackad persilja

Olja in en stor ugnspanna. Skölj kycklingdelarna väl och klappa dem torra med hushållspapper. Ta bort fettet. Lägg kycklingdelarna i pannan och krydda dem på båda sidor med salt, peppar, torkade örter och vitlök. Tillsätt aprikoserna och tomaterna. I en skål, blanda vinäger, honung och olivolja och häll över kycklingarna så att de blir ordentligt täckta. Häll vinet runt kycklingen och lägg i lagerbladen. Täck över formen och ställ i kylen minst 2 timmar, upp till 2 dagar. Sätt ugnen på 175 grader. Avtäck kyckling-formen och låt den stå i rumstemperatur i 30 minuter och sätt sen in den i ugnen. Kör i ugn i ca 90 minuter. Ös då och då. När kycklingen är klar, ta bort lagerbladen. Lägg upp kycklingdelarna på serveringsfat och häll lite vätska från pannan över dem. Garnera med persilja. Servera vätskan från pannan som sky.