Matzekneidlach

Ingredienser:
2 ägg
1 msk margarin
1/4 tsk salt
muskot
lök
1,25 dl matzemjöl

Vispa 2 äggulor mycket lätt, tillsätt margarin, salt, en nypa muskot. Några hackade hönsgribenes (lök, stekt i hönsfett) tillägges om man så vill. Tillsätt matzemjöl och slå i hård vispad äggvita. Blandningen skall vara styv nog att forma bollar. Gör bollarna ca 3 cm i diameter och placera dem i kylskåpet ca 1 timme för att svälla. Lägg dem sedan i kokande vatten och koka dem i 15 minuter. Tag dem ur vattnet och servera dem i soppan. – När ni tillreder bollarna är det bäst att forma en boll och koka den först. Faller den isär, måste något matzemjöl tillsättas resten av degen. Fortsätt sedan som ovan. Tas för mycket mjöl, blir kneidlach inte mjuka och ”luddiga”.