Lammkebab med Tzatziki

Ingredienser:
750 g lammkött, malt
2 schalottenlökar, finhackade
2 tsk lökpulver
2 tsk färsk oregano, hackad
1 tsk färsk rosmarin, hackad
1 tsk vitlökspulver
1 tsk kumminpulver
1/2 tsk torkad timjan
Tzatziki:
5 dl vegetarisk gräddfil (Alpro Yofu, Tofutti, Sour Supreme)
1/2 gurka, hackad
1 vitlöksklyfta
2 1/2 tsk chilisås
1 tsk citronjuice
salt, svartpeppar

I en stor skål, blanda alla ingredienser. Forma kebaber av smeten. Lägg i kyl i 30 minuter. Tillsätt olja i en grillpanna. Kör kebaberna i grillpannan ca 3 minuter per sida.
Tzatzikin: Mixa alla ingredienserna tills det blivit en mjuk kräm. Sätt i kyl minst 1 timme före servering.