Kyckling Paprikash

Ingredienser:
12 kycklinglår
2 tsk paprikapulver
2 röda paprikor
2 tomater
1/4 tärning kycklingbuljong
4 klyftor vitlök
1 1/2 msk olivolja
2 gula lökar, skivade
1/2 dl färsk persilja, hackad
salt och svartpeppar
2 msk majsstärkelse

Lägg kycklinglåren i en stor form. Strö över paprikapulver, salt och peppar. Kör paprika, tomater, vitlök och kycklingbuljong i en matberedare så att det blir en sås. Hetta upp olivolja i en stor gryta. Stek löken tills den blivit mjuk. Lägg kycklinglåren i kastrullen och kör i ett par minuter. Häll såsen över kycklingen. Tillsätt vatten så att det precis täcker kycklingen. Lägg i persiljan. Salta och peppra enligt smak. Koka upp. Låt sen puttra under lock på lägre värme i ca 1 timme. Blanda majsstärkelsen med 3 msk kallvatten. Rör i blandningen i kycklingsåsen och låt puttra ett par minuter till för att tjockna. Servera med potatismos, nudlar eller ris.