Kugel Yerushalmi

Ingredienser:
1,1 liter vatten
1 tsk salt
3/4 tsk svartpeppar
400 g äggnudlar
2 dl olja
3 dl socker
4 ägg

Smörj en panna med olja. Värm ugnen till 180 grader. I en kastrull, tillsätt vatten, salt och peppar och låt det koka upp. Lägg i nudlarna. Koka på låg värme under lock tills vattnet absorberats. Ta en tjockbottnad kastrull med ljus botten. Tillsätt oljan och sockret. Hetta upp på mediumvärme och rör med träsked. Sockret blir långsamt gulbrunt och blandas med oljan. Om sockret blir mörkbrunt för snabbt, minska värmen. Rör tills sockerlösningen blivit bubblig och karamelliserad. Häll sedan karamellösningen omederlbart över de kokade nudlarna och fortsätt röra tills allt blandats ordentligt. Låt svalna i några minuter. Tillsätt sedan äggen, ett i taget, och rör ordentligt efter varje ägg. Häll i smeten i den förberedda pannan. Baka i 1-1,5 timme på 180 grader tills kugeln är fint brun. När den är klar, ta genast ut den ur pannan. Kan serveras varm eller kall.