Kubbeh Soppa

Ingredienser (10 personer):
Soppan:
900 g nöt- eller lammkött, skuret i småbitar
3 l vatten
3 stora gula lökar
1 klyfta vitlök
4 selleristjälkar
2 msk olja
2 msk pressad citron
lite basilika
Degknytena:
1,25 dl bulgur
1 gul lök, hackad
4 msk olja
200 g nöt- eller lammfärs
2 msk pinjenötter
1 krm kryddpeppar
salt och peppar

För soppan, lägg köttet i vatten och låt puttra i ca 1 timme. Mortla eller mixa de övriga sopp-ingredienserna och lägg dem i soppan när köttet kokat klart. För degknytena, blötlägg bulguren länge nog tills den blivit degliknande (ca 1 timme). Gör små bollar av bulguren, gör ett hål med fingret för fyllningen. Stek löken i olja, tillsätt köttfärsen och stek tills den tappat sin röda färg. Tillsätt pinjenötter, kryddpeppar, salt, peppar och blanda väl. Stoppa in fyllningen i knytena och tillslut dem med bulgurdeg. Platta till knytena lite och låt koka i soppan i 20 minuter.