Ktzitzot

Ingredienser:
1 stor lök, hackad
2-3 msk olivolja för stekning
2 ägg
500 g köttfärs
4 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl färsk persilja, finhackad
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk paprikapulver (milt)
1/2 tsk torkad dill
1/2-1 msk matzamjöl eller brödsmulor

Hetta upp 1 msk olja i en stor panna. Stek löken tills gyllenbrun. Vispa äggen i en stor skål, tillsätt resten av ingredienserna, förutom resten av oljan och matzamjölet. Rör tills det blir ordentligt blandat. Tillsätt sen matzamjölet/brödsmulorna lite i taget, fortfarande under omrörning. När löken är klar, rör i den i blandningen.
Häll resten av oljan i stekpannan och sätt på mediumvärme. Forma små biffar av färsblandningen. Pressa inte för hårt, de ska vara luftiga. Lägg dem i pannan och stek på båda sidor tills de är krispiga utanpå och ”well-done” i mitten. Ta upp dem och låt dem rinna av på papper. Servera med tahini-dressing eller hummus.