Kokt Lamm med Kastanjer

Ingredienser:
4 msk olja
1 stor gul lök, hackad
1 kg lamm, rensat från fett, skuret i små bitar
salt och peppar
1 1/2 tsk kanel
1/2 – 1 tsk kryddpeppar
700 g kastanjer
saft från 1/2 citron
3 msk bladpersilja, hackad

Bryn löken i olja tills den blivit gyllene. Tillsätt kött och vändstek det tills det är brunt. Tillsätt salt, peppar, kanel och kryddpeppar, täck med vatten (eller rött vin) och koka upp. Ta bort skum och låt puttra i 1,5-2 timmar, tills köttet är mycket mört. Under tiden, för att skala kastanjerna, gör en skåra i varje kastanje och grilla i ugn (vänd dem en gång), tills de blir lite färgade och lätt kan skalas. Skala dem medan de ännu är varma. Femton minuter innan lammet är klart, tillsätt kastanjerna och citronsaften. Servera med couscous och persilja.