Knish

Ingredienser (24 piroger):
Deg:
2 ägg
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk olja
250 g vetemjöl
1 äggula blandad med 1 tsk vatten
Fyllning:
300 g mjukost
4 msk gräddfil
salt och vitpeppar
4 msk hackad dill
1 ägg, lätt vispat

Vispa äggen med salt, bakpulver och olja. Tillsätt gradvis mjölet och arbeta in det med händerna. Knåda i ca 10 minuter tills degen blir mjuk och elastisk. Tillsätt lite olja och vänd runt degen i den. Sätt plast över bunken och låt stå i 1 timme. Knåda igen helt kort och rulla ut degen så tunt som möjligt. Med ett glas, ta ut cirklar ur degen, ca 7 cm i diameter. Blanda ihop ingredienserna för fyllningen. Sätt 1 msk fyllning i mitten av varje deg-rundel, vik ihop den och tryck ihop kanterna ordentligt. Placera dem på oljat bakpapper, pensla med äggblandningen och sätt i ugnen på 180 graders värme. Baka i 20-25 minuter tills gyllenfärgade. Servera varma.