Kibbe

Ingredienser:
Degen:
3 dl bulgur
basilika
oregano
mynta
1 st rödlök
kummin
kanel
salt
Fyllningen:
3 gul lök, hackade
1/2 dl pinjenötter
1/2 dl mandlar
1 tsk salt
1 tsk kryddpeppar
1/2 kg köttfärs 1/2 dl granatäpple
olja

Mixa alla ingredienser för degen tills du får en deg. Smaka av med kryddorna tills du får en blandning du gillar. Dela degen i två delar. Fyllning: Fräs löken. Lägg i pinjenötterna, mandlarna och köttfärsen. Salta och krydda. Smörj botten på en bakform. Ta ena halvan av degen och platta till den i formen. Den ska vara jämntjock. Häll på fyllningen över degen. Platta till den andra delen av degen och lägg på färsen. Skär i fyrkantiga bitar. Grädda i ugnen i 250 grader i 30 minuter.