Israelisk Kyckling Sofrito

Ingredienser:
8 kycklinglår, med ben och skinn
2 msk olivolja
2 potatisar, skalade och skurna i bitar
1 sötpotatis, skalad och skuren i bitar
2 gula lökar, skivade
salt
svartpeppar
4 dl kycklingbuljong
1 3/4 tsk paprikapulver
1 1/4 tsk gurkmeja
1/2 tsk vitlökspulver
3 lagerblad

Salta och peppra kycklingen. Ta fram en stor gryta med lock. Värm upp oljan i grytan. Lägg fyra av kycklinglåren i grytan med skinnet nedåt. Stek i 7-8 minuter tills skinnet är gyllenbrunt. Vänd kycklingarna och stek 3-4 minuter till. Ta upp kycklingbitarna och lägg åt sidan. Gör samma procedur med de fyra återstående kycklinglåren. Du bör nu ha rätt mycket blandning av olja och fett i botten av grytan. Stek potatisbitarna i grytan ca 8 minuter, rör om då och då. Ta upp potatisen och lägg åt sidan. Tillsätt löken och 1/4 tsk salt till grytan. Sätt på locket och sätt värmen på medium. Låt löken koka i ca 10 minuter. Vispa ihop buljong, paprika, gurkmeja, vitlökspulver och lagerblad i en annan skål. Ta av locket och fortsätt koka löken. Rör om tills löken blivit mjuk och börjar karamelliseras. Lägg i kyckling och buljongblandningen i grytan och låt den puttra. Lägg på locket, sätt värmen ganska lågt och koka i ca 1 timme tills kycklingen blivit mycket mör. Tillsätt potatisen och blanda om. Låt puttra utan lock i ytterligare 15 minuter. Salta och peppra efter eget tycke.