Honung och Äppelkaka

Ingredienser:
3 ägg
2 dl honung
1 1/2 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl vegetabilisk olja
1 1/2 tsk vanilj
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk kanel
3/4 tsk salt
1/4 tsk kryddpeppar
4 Granny Smith äpplen – skalade, urtagna och strimlade
Glasyr:
2 1/2 dl + 3 msk florsocker
1/4 tsk vanilj
1-2 msk vegetabilisk grädde (eller vanlig grädde om du kan ha kakan mjölkig)

Sätt ugnen på 175 grader. I en stor skål, vispa äggen tills de blir skummiga. Vispa i honung, socker, farinsocker, olja och vanilj. I en separat skål, blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kanel, salt och kryddor. Häll i mjölblandningen i vätskan. Vänd i äpplena. Smörj en sockerkaks-form med olja. Häll i mixen i formen. Formen får inte bli mer än 3/4 full. Baka kakan i ugnen i 75-90 minuter. Det ska vara en mycket fuktig kaka. Låt kakan kallna i 10 minuter, vänd sedan upp den på en tallrik. Låt den svalna helt till rumstemperatur. Lägg 3 msk florsocker i en sil och sprinkla sockret över kakan. Gör sen glasyren. Häll 2 1/2 dl florsocker i en skål. Tillsätt vanilj och 1 msk grädde. Rör med en visp eller gaffel för att blanda. Tillsätt resten av grädden gradvis, fortsätt röra. Häll glasyren i en glasyrpåse. Spruta glasyren över kakan i ett mönster som på bilden. Låt glasyren stelna i 30-60 minuter innan servering.