Hamentaschen

Ingredienser:
1 hg jäst
1,25 dl ljummen mjölk
1 l mjöl
2 ägg
1,25 dl socker
1,25 dl smält smör
1 tsk salt
2,5 dl gräddfil
flytande honung
fyllning, t.ex. sylt, choklad eller vallmo

Lös upp jästen i mjölken och ställ på varmt ställe i 1 timme. Sikta mjölet i en liten hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mitten och häll ner ägg, socker, smält smör, salt och gräddfil. Tillsätt jästblandningen, rör tillsammans ordentligt och knåda, tills degen inte längre fastnar vid handen. Lägg degen i en skål, täck över och ställ in i kylskåp eller kallt ställe över natten. Dagen därpå, kavla ut degen 1/2 cm tjockt. Skär ut 10 cm stora rundlar och pensla med smält smör. Ta lämplig fyllning och lägg den på kakorna, ungefär 1 msk fyllning på varje rundel. Vik över kanterna så det bildar en trekantig kaka. Pensla ovanpå med honung, låt kakorna jäsa till dubbel storlek och grädda dem vackert bruna i 190ºC.