Grillade Kycklingbröst i Honung och Apelsin

Ingredienser:
4 benfria kycklingbröst
3/4 dl honung
2 dl apelsinjuice
1 tsk apelsin-zest
1 klyfta vitlök, mosad
1/2 tsk salt
1/4 tsk spansk peppar, mald

Blanda honung, apelsinjuice, zest, vitlök, salt och peppar. Grilla kycklingbrösten tills innertemperaturen är 70 grader. När kycklingbrösten nästan är färdiga, stryk på honungsblandningen på båda sidorna och grilla ytan tills sockret börjar karamelliseras. Häll resten av honungsblandningen över köttet vid servering.
Om du vill tillaga rätten på spisen istället för på grillen, hetta upp 1 tsk olja och 1 tsk margarin i en panna. Tillsätt kycklingen och stek i fyra minuter, vänd och stek ytterligare fyra minuter. Häll honungsblandning över kycklingen och koka tills den tjocknat. Stryk honungsblandning över båda sidorna på kycklingen.