Fruktkaka

Ingredienser:
100 gram torkade aprikoser
100 gram dadlar eller fikon
50 gram syltade apelsinskal
50 gram suckat
100 gram hasselnötter
3/4 dl konjak, whiskey eller mörk rom
225 gram smör
4 ägg
2½ dl socker
4½ dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
½ tsk kryddnejlika
1 msk kakao

Halvera körsbären, hacka dadlarna/fikonen. Lägg all frukt att dra i alkoholen och körsbärsspadet minst två timmar, gärna över natten. Täck över bunken de står i. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt och blanda i äggen, ett i sänder. Blanda mjöl, kryddor och kakao. Hacka hasselnötterna grovt och blanda i. Rör ner frukten så den blir väl mjölad runt om. Häll mjölblandningen i äggsmeten. Häll i smord, bröad sockerkaksform (1½-2 liter) och grädda längst ner i ugnen på 175 grader knappa två timmar. Låt svalna i formen, packa in i folie och förvara svalt.