Familjeaktiviteter i Israel

Park HaYarkon
Rokach Blvd, Tel Aviv
En grön lunga mitt i Tel Avivs bullrande storstad. Yarkon-parken ligger i den nordligaste delen av staden och erbjuder massor av aktiviteter för barn och ungdomar. Stora lekplatser, cykeluthyrning, båtuthyrning, ponnyridning, gratis utomhusgym. Här finns också det berömda Sportech, ett idrottscentrum med klätterväggar, basket- och fotbollsplaner, rollerblade- och skateboard-ramper och trampoliner. Man kan åka båt nerför Yarkon-floden eller ta en picknick på stranden. Ett zoo och en botanisk trädgård ligger också i närheten.

Barnens museum
Peres Park, Holon
Barnens museum i Holon lägger stor vikt vid interaktivitet. Utställningarna handlar lika mycket om att hålla saker i händerna som att titta. Besökarna följer speciella vägar genom museet, genom virtuella världar, med separata avdelningar för småbarn (4-8 år) och äldre barn (8-12 år).

 


Dyada
Ben Gurion Blvd 75, Tel Aviv
Dyada är noggrannt formgett ner i minsta detalj och erbjuder lekplatser inomhus och ett brett utbud av aktiviteter för små barn. Målgruppen är barn mellan 0 och 5 år. Det finns baby-yoga, rörelse till musik, sagoläsning, rita och måla, m.m. Här finns också café, restaurant och leksaksaffär.

Mini Israel
Kibbutz Nahshon
Mini Israel ligger mitt emellan Jerusalem och Tel Aviv. Här finns mer än 350 miniatyrmodeller över Israels viktigaste arkeologiska, religiösa och historiska platser, så som Kotel, Olivberget och Bahai Gardens. Lika intressant för barn som för vuxna.

Ra’anana-parken
Ra’anana
Ra’anana-parken är en oas byggd för fritid och avkoppling. Besökarna kan t.ex. gå på vandringsleder, hyra cykel och följa snitslade vägar, grilla, klappa djuren i den zoologiska parken, se på uppträdanden i amfiteatern eller bara njuta av den stora sjön. Barnen har en hel del att göra – lekplatser, gungor, karuseller, djungelgym, basket, fotboll, landhockey, golf och skateboarding.

Zoologiska trädgården
Manhat, Jerusalem
I en dal omgiven av kullar, sjöar och vattenfall kan man möta levande vilda djur, så som lejon, björnar, leoparder, krokodiler och antiloper. Besökarna kan vandra till fots eller åka ett tåg runt parken.