Entrecote i Rödvins och Honungsås

Ingredienser:
köttet:
1 kg entrecote
färskmalen svartpeppar
olivolja
färsk rosmarin
salt
såsen:
4 dl rött vin
2,5 dl oxbuljong
4 malda kvistar rosmarin
1 dl honung
1 msk vatten
1 tsk maizena + lite vatten

Skär bort det mesta av fettet från köttet och skär upp det i bitar, typ 2 tuggor stora. Lägg det i en skål med olivolja och peppar och rör om ett tag så att det sjunker in i köttet. Bryt isär rosmarinkvistarna och spetsa två köttbitar på varje kvist. Förbered såsen genom att blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. När såsen har reducerats till hälften, tillsätt maizenablandningen. Rör om tills såsen har tjocknat lite. Ta bort den från plattan. Placera en grillpanna på spisen på hög värme i 5 minuter. Tillsätt sedan lite olivolja. Grilla köttet ett par minuter på varje sida och salta lite. Låt vila på tallrik i några minuter. Häll såsen över köttet och servera.