Choklad Hamantaschen

Ingredienser:
Chocolat Pâte Sucree:
2 dl strösocker
120 g smör, rumstempererat
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
3-4 msk vispgrädde
Chocolat Ganache:
250 g mörk choklad, hackad
225 g vispgrädde
lite salt
lite rom

Vispa smör, socker och salt tills det blir lätt och fluffigt. Tillsätt ägg och blanda. I en annan skål, blanda mjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt mjölmixen till smörmixen i två steg, häll i vispgrädde efter varje steg. Lägg degen i plastfolie och platta ut den. Lägg i kylen i minst 1 timme. Nu är det dags att göra choklad-ganachen. Värm upp vispgrädde och choklad över vattenbad tills chokladen nästan smält. Vispa lätt tills ganachen känns mjuk och fun. Vispa i rom och salt. Kyl i flera timmar. Forma hamantaschen: Kavla degen tills den blir 1 cm tjock. Använd ett glas där kanten är doppad i mjöl och skär ut cirklar i degen. Ta ut ganachen från kylen och gör små bollar av den, stora nog för att placera i mitten på degcirklarna. Vik försiktigt in cirklarna till att forma trianglar. Knipsa ihop hörnen. Kör kakorna på oljade bakplåtspapper i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Ganachen kommer att smälta under tiden i ugnen, men stelnar när kakorna svalnar.