Chanukah Frityrer

Ingredienser:
Frityrer:
3 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
salt
1 ägg
2 1/2 dl mjölk
olja för stekning
florsocker för dekoration
Chokladsås:
125 g choklad
3 msk socker
1 msk smör
salt
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk vanilj

Frityrer:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa äggen. Vispa i mjölken i äggen. Tillsätt ägg-blandningen till mjöl-blandningen och rör runt tills det blir en tjock smet. Värm olja för fritering i en panna (inte för varmt). Skeda upp små högar av smeten i pannan. Om oljan fräser och sprätter är det för varmt. Använd en hålslev för att vända runt frityrerna. Stek dem tills de är gyllenbruna på båda sidor, ca 3 minuter. Lägg dem på galler för att droppa av.
Chokladsåsen:
Smält chokladen med vattenbad. Vispa i socker, smör och salt och rör hela tiden tills smöret är helt smält. Vispa i matlagningsgrädden, lite i taget, och vispa såsen på mediumvärme tills det är helt blandat. Ta bort från plattan. Vispa i vaniljen. Tillsätt mer socker och salt efter smak. Chokladen tjocknar när den kallnar.
Strö florsocker över frityrerna med hjälp av en finmaskig sil. Häll den varma såsen över frityrerna och servera.