Caramel Matza

Ingredienser:
4-6 matzot
5 dl smör eller margarin
2,5 dl farinsocker
2 dl choklad, grovt hackad

Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Gör en ”sarg” av ihopknölad aluminiumfolie runt bakplåtspappret. Lägg matzan på plåten. Försökt täcka hela delen innanför ”sargen”. Ta en kastrull, blanda smör/margarin och farinsocker. Värm på medelvärme, rör hela tiden, tills blandningen börjar koka (tar 2-4 minuter). Koka i 3 minuter under omrörning. Ta bort från spisen och häll mixen över matzan så att den blir helt täckt. Sätt in plåten i ugnen och dra ner värmen till 175 grader. Kör i ugnen i 15 minuter. Kolla den då och då så att blandningen inte blir svart (om det verkar gå för snabbt, ta ut plåten, sänk värmen till 150 grader, sätt in igen). Ta ut plåten och sprinkla direkt med den hackade chokladen. Låt stå i 5 minuter, sprid sedan ut den smälta chokladen över matzan. Medan matzan fortfarande är varm, bryt upp den i grova bitar. Kyl i frysen tills den har stelnat.