Borekas

Ingredienser: (ger ca 12 st)
Fyllning:
1 paket frusen spenat
1 ägg, lätt vispat
2,5 dl ricotta-ost
2,5 dl mozzarella-ost, riven
1 klyfta vitlök, pressad
1/8 tsk malen muskot
salt och nymalen svartpeppar
Deg:
1 paket filodeg, tinad
1,25 dl osaltat smör, smält
1 ägg, vispat
rostade sesamfrön

Blanda spenat, ägg, ricotta, mozzarella, vitlök och muskot i en skål. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 175 grader och smöra ett bakplåtspapper. Ta ett ark filodeg och placera det på en plan yta. Skär det i längdriktningen till 2 eller 3 delar. Pensla degdelarna med smält smör. Vik ena sidan av degdelen mot den andra (som om du stänger en bok) och pensla igen med mer smör. Lägg 1 tsk fyllning i botten av varje smörad degdel. Vik det nedre högra hörnet av degen upp mot den vänstra kanten så att det bildas en triangel. Vik sedan triangeln över till den motsatta sidan. Fortsätt vika uppåt på detta sätt tills det bildats en tjock triangel med fyllning inuti. Pensla utsidan av triangeln med smör och lägg den på bakplåten. Fortsätt med alla andra degdelar på samma sätt. Strax innan du sätter in dem i ugnen, pensla borekas med ägg och strö över sesamfrön. Kör i ugnen tills gyllenbruna, ca 20 minuter.