Blintzes

Ingredienser:
2 ägg
1/2 tsk salt
2,5 dl vatten
2,5 dl mjöl
olja
1/2 kg vit ost
1 msk smält smör
1/4 tsk salt
1 tsk socker
1/4 tsk kanel

Med en gaffel vispas 1 ägg tillräckligt så att vitan och gulan blandas. Tillsätt en 1/2 tsk salt och vatten. Rör in mjöl i degen tills det blir jämt. Smörj en stekpanna, ca 15 cm i diameter, värm den väl och häll i 2 msk av degen. Sväng på pannan så att degen fördelar sig jämnt över hela pannan. Låt detta koka över svag värme, tills smeten blivit fast och håller formen men inte blivit brun. Tag den ur pannan och lägg den på en ren duk. Gör lika med resten av smeten. Blanda vit ost, 1 ägg, smält smör, 1/4 tsk salt, socker och kanel. Placera 1 stor matsked ostblandning på varje blintze. Vik kanterna över fyllningen och pressa väl ihop dem. Serveras med sur grädde. Denna blandning räcker till 10 blintzes.