Bästa restaurangerna i Tel Aviv

Liliyot
Weizmann 4
En klassiker på Tel Avivs restaurang-scen, med en meny starkt influerad av det arabiska köket. Liliyot (som också kallas Lilit) har en intressant, varierad meny. De är också kända för sitt sociala engagemang, och engagerar ungdomar ”på glid” att jobba i deras kök.

Meatos
Shaul HaMelech 33
Som namnet antyder är Meatos specialister på kött och har några fantastiska (om än dyra) rätter på sin meny. Restaurangen ligger i den något snobbigare delen av staden, brevid Tel Avivs konstmuseum. Här kan du få stekar och andra kötträtter godare tillagade än på något annat ställe i stan.

Uno
Weizmann 2
Om du gillar italiensk mat är Uno stället dit du ska gå. De har ett stort urval av pizza, pastarätter, sallader, m.m. Ravioli som förrätt är en riktig klassiker, och missa inte heller desserterna! Mycket trevlig och effektiv service. Skön atmosfär i lokalen. Inte särskilt dyrt heller, jämförelsevis.

Goshen
Nachalat Binyamin 37
En av Tel Avivs allra bästa och mest etablerade köttrestauranger, med en intim och kravlös atmosfär. Känd för sina utsökta kötträtter, men de har även mycket bra fisk. Köttet serveras på en speciell grill mitt på bordet. Frukt-desserterna går inte heller av för hackor. Klart prisvärt.

Deca
HaTassiyah 10
Stans bästa fiskrestaurang. Vissa rätter är riktigt dyra, men fisk-connoisseurer säger att de faktiskt är värda sitt pris. Decas mål är att servera exklusiva, men ändå enkla rätter. Bra service. Restaurangens interiör är mycket modernt designad och har vunnit priser för det.

Shibuya
Bograshov 28
Döpt efter ett av de coolaste områdena i Tokyo. Troligen stans bästa sushi. De har överlag en mycket bra meny med många fina japanska rätter. Anses av vissa vara stans bästa mat-ställe, rent generellt.

Regina
Tachana 10, Neve Tzedek
Klassisk judisk matlagning från olika delar av världen, serverad i en gammaldags mysig 1800-tals-miljö, faktiskt en gammal tågstation. Du kan sitta inne eller ute på gården. Här kan du t.ex. äta ungersk gulasch, kreplach, lax, persisk gundi-soppa, polsk gehackte leber eller marockansk kryddig fisk. Mycket charmigt. Bra luncher.