Barnvänliga restauranger i Jerusalem

Avazi
Yad Hacharutzim 14
I Talpiot, som ligger på andra sidan Baka och Hamoshava HaGermanit, hittar man de bästa grill-restaurangerna i stan. Avazi erbjuder delikata rätter för hela familjen och välkomnar barn. De har barnmeny och barnen får t.o.m. små presenter till bordet medan de äter. Öppet ända till midnatt.

Herzog 61
Herzog 61
I södra stan ligger området Nayot och här finns gallerian Herzog 61. Hela familjen kan sitta tillsammans medan varje medlem av familjen äter mat från någon av fyra olika restauranger: Burgers Bar, Hashamen, Rachmo och Wok’n’Roll. Stället ligger rakt över gatan från Botaniska trädgården och en ny lekplats i Nayot som är väl värd att besöka.

Tzidkiyahu
Yad Hacharutzim 21
Tzidkiyahu är en grill-restaurang berömd för sitt kött och sina stora portioner. Om familjen har barn som kräver mycket mat och som vill få maten serverad snabbt är det hit ni ska gå. Mycket fräscht kött, pita och sallad står på bordet inom fem minuter. Du får hur mycket sallad du vill. Servitörerna har inga problem med att barnen hojtar eller sitter och ritar istället för att äta.

MJÖLK

Samne
King George St 16
Samne är en jeminitisk restaurang mitt i stan, precis under varuhuset Mashbir. Maten serveras som på en kafeteria och det finns många utesittar-platser. Mycket goda pizzor och sandwiches och färskt bröd som kallas Saluf.

Tal Bagels
Emek Refa’im 46
Tal Bagels är en favorit både hos turister och hos Jerusalem-borna. De bjuder på bagels rakt nedstigna från New York och atmosfären är varm och vänlig. Menyn innehåller sallader, pastarätter och några av stans bästa desserter. Servitriserna springer och hämtar papper och kritor till barnen. Många barn-alternativ på menyn.

Luigi’s
Shai Agnon 36
Luigi’s är en välkänd italiensk restaurang som nyligen öppnat en ny filial i San Simon på Shai Agnon. Mycket bra mat. För barnen finns ett stort inhägnat gräsområde med leksaker, rutschbanor och lekstugor.

Pituim
Rachel Immenu 5
Pituim i HaMoshava HaGermanit har en trevlig uteservering och serverar pasta, fisk och olika delikata förrätter. Barnen har en egen meny och personalen kommer med kritor och bilder att färglägga för småbarnen.

Topolino
Agrippas St 62
Topolino ligger alldeles utanför shuken och använder sig av marknadens färska råvaror och fisk. En italiensk restaurang som ger dig känslan av att du befinner dig i Rom (med utsikt över shuken). Rent, välskött och avslappnat. Menyn ändrar sig dagligen beroende på dagens bästa råvaror på marknaden. En ganska liten restaurang så det är inget för storfamiljen.

Ye Olde English Tea Room
Rechov Hillel 6
En gammal favorit som nyligen öppnat igen. Här finns en äkta engelsk meny med en hel del bra alternativ för barn. För barnen finns dessutom ett stort dockhus att leka med. På fredagarna serveras French Toast och pannkakor.