Babka Bundtkaka

Ingredienser:
Deg:
1,5 dl varmt vatten
1,5 dl + 1 tsk socker
2 paket jäst
1,2 l vetemjöl
1 msk margarin eller smör
1,5 dl olja
2 stora ägg + 1 äggvita
Fyllning:
2,5 dl socker
1 dl osötad kakao
2 msk mjukt margarin
2,5 dl choklad, bruten i delar
olja och mjöl för formen

För att göra degen, blanda vatten, 1 tsk socker och jäst i en stor bunke. Låt stå i 10 minuter. Tillsätt resten av sockret, mjöl, margarin, olja och ägg. Rör ihop tills alla ingredienser är väl blandade. Täck över bunken med plastfolie och låt jäsa i 2-4 timmar. Under tiden, gör fyllningen. Vispa ihop socker och kakao. Tillsätt margarin och vispa väl. Sätt ugnen på 175 grader. Olja in och mjöla en sockerkaksform. Dela degen i två delar. Rulla den första delen till en rektangel. Smeta ut hälften av fyllningen, strössla med hälften av chokladbitarna och rulla ihop den på längden. Skär av och spara ändarna. Skär resten av rullen i 2,5-cm skivor. Forma varje skiva till en rundare kanelbulle-lik form. Välj de sex finaste skivorna och lägg dem, med den skurna sidan upp, på botten av sockerkaksformen. Lägg fler skivor längs sidorna av formen så att snurrorna pekar utåt. Rulla ut, fyll, rulla ihop och skär den andra halvan av degen. Lägg ett nytt lager av skivor, med de skurna sidorna upp, på lagret i botten och sen fler skivor med snurrorna utåt. Fyll i eventuella hål med kantbitarna. Kör i ugnen i 40 minuter eller tills kakan blivit gyllene. Kyl av i minst 1,5 timme. Vänd kakan upp och ned på en stor tallrik. Kan lagras, övertäckt, i rumstemperatur i upp till fem dagar.