Judiskt liv / Judiska applikationer för iPhone, del 2

iTalmud
Om du vill köpa en komplett Talmud i tryckt form får du vara beredd att punga ut med ca 7.000 kr. Vill du köpa Talmud i iPhone-format kostar den ca 140 kr. Snacka om digital revolution! Den här applikationen är inte bara fylld med enormt mycket innehåll, den är också en av de snyggaste vi sett. Man kan zooma in och ut på sidorna och lägga bokmärken. Applikationen håller reda på Daf Yomi åt dig. Dessutom kan man lyssna på föreläsningar om varje sida, hållna av namnkunniga rabbiner.

Yiddish to English Translator
Översättning av jiddish till engelska. Innehåller över 800 vanliga ord och fraser på jiddish. Vanliga uttryck för konversation. Äntligen kan du förstå vad farmor och farfar säger vid sederbordet!

Sefirat HaOmer
Räkna Omer mellan Pesach och Shavuot. Applikationen visar dig vilken dag i räkningen vi står på, inklusive brachot att säga innan och efter räkningen.

Tefilat HaDerech
Är du ute och kör bil i 1,5 timme? Sitter på ett flygplan på väg någonstans långt bort? Då bör du säga Tefilat HaDerech, bönen som sägs när man är på resa. Den här appen visar dig texten i ett snyggt och stilfullt gränssnitt.

Hebrew For Kids
iPhone har slagit igenom stort hos barnföräldrar eftersom småbarn älskar att hålla på med den. Hebrew For Kids är ett kul och engagerande sätt för barn att lära sig hebreiska ord. Avsett för barn mellan 2 och 7 år. Barnet bläddrar mellan olika bilder, ser ordet på hebreiska och hör det uttalas. Siffror, färger, känslor, former, kroppsdelar, familjemedlemmar.

FlyTLV
För de av oss som ofta flyger till och från Israel är FlyTLV en utmärkt applikation som gör det möjligt att hålla sig uppdaterad om det bokade flygets status. Perfekt när man sitter där i bilen och undrar om flyget är försenat eller inte.

Shabbos Clock
Vill du gå och lägga dig på fredagkvällen i lugn förvissning om att du har ställt klockans alarm, att det kommer att ringa och att du inte behöver bryta shabbesreglerna genom att mixtra med telefonen när den ringer? Då är Shabbos Clock nåt för dig. Ställ in hur länge larmet ska ringa så stänger det av sig själv. Visar tiden så att du kan kolla på natten.

Kosher Cookbook
Mycket snygg och praktisk kokbok där du kan vara säker på att alla recept är kosher. 300 recept skapade exklusivt för denna applikation av gourmetkocken Gloria Kobrin. Måltidsplaner för alla årets veckor. Skapa egen shoppinglista. Enkelt att leta reda på ett recept som passar just dig just idag.

iShabbat
Det är snart shabbes och du befinner dig på ett ställe där du inte kan eller får tända levande ljus - vad gör du? I den här applikationen kan du tända två stearinljus på din iPhone och höra traditionella shabbes-sånger. En trivsam kompanjon när du sitter där på flygplatsen i Hamburg och planet är inställt.

Grogger Factory
Vanliga analoga Purim-skramlor känns väldigt 1900-tal. iPhone-freaken har förstås sin skramla i telefonen. Bygg din egen grogger och ställ in vilket ljud den ska ha. Sen är det bara att skaka den - i 3D!

iKippa
Detta kan vara vår favorit-applikation. Har du glömt kippan? Här är lösningen. Bläddra fram vilken kippah du vill ha i iKippa och fäst sedan din iPhone på huvudet.

Ännu fler iPhone-appar! -->