Judiskt liv / Judiska applikationer för iPhone

Siddur och Zmanim
Ta din vardags-siddur med dig vart du går. Applikationen har ashkenasiska, sefardiska, Sefarad Mizrachi och Nusach Ari-versioner av böner och liturgi och inkluderar shacharit, mincha, maariv och vanliga brachot. Realtids Zmanim visar bönetiderna för varje dag baserat på din geografiska position enligt iPhones GPS.

Tehilim
Komplett Tehilim med alternativen att läsa per kapitel, per månadens dag eller veckodag. Texten presenteras på både engelska och hebreiska och man kan välja om vill se på det ena eller det andra språket, eller båda.

Kosher Restaurants
Ute och reser och letar kosher-restaurang? Via den här applikationen får man förslag på de närmaste kosher-ställena baserat på var man är just nu, med hjälp av iPhones GPS. Om man inte har GPS kan man skriva in var man är och få en lista på förslag. Databasen hålls uppdaterad av shamash.org, som är världens största listning över kosher-restauranger. Man kan också lägga till restauranger själv och recensera de som man besöker.

Hebrew Email
Skriv email på hebreiska. Applikationen skickar datat till iPhones egen email så att du kan skicka mailen till vem du vill.

Tanach
Hela Tanach, både läs- och sökbar. Inkluderar Torah, Nevi'im och Ketuvim. Läs Toran per kapitel eller per parasha.

iBlessing
iBlessing hjälper den osäkre att läsa rätt bracha över maten. Användaren pekar bara på skärmen på vilken mat som finns på bordet så visas rätt bracha och man kan även få den uppläst. Finns även översättning på engelska för den som inte är helt hemma på hebreiskan.

Mizrach Compass
Mizrach Compass hjälper dig att veta åt vilket håll du ska vända dig när du davnar. Den utgår ifrån Kotel i Jerusalem och använder sig sedan av iPhones GPS och inbyggda kompass för att peka ut den rätta riktningen åt dig.

Kotel Notes
Kan inte åka till Israel för att sätta en lapp i Kotel? Den här applikationen fixar det åt dig. Skriv in vad du vill och applikationen skickar sedan texten till Jerusalem där det skrivs ut och läggs i muren.

Lulav Wizard
En virtuell lulav-och-etrog-simulator. Den visar alla stegen för hur du själv ska göra för att skaka lulav och etrog under sukkot. Du kan också skaka själva telefonen och då skakas lulav och etrog på skärmen i en realistisk 3D-animation med ljud och allt.

Kitzur Shulchan Aruch
Fullständig Kitzur Shulchan Aruch så att du kan lösa halachiska problem var du än befinner dig.

Jewish Radio
Lyssna på dussintals olika judiska radiostationer gratis över Internet på din iPhone. Musik- eller pratprogram streamas direkt till din telefon. Mest amerikanska och israeliska kanaler. Om man hör en låt man gillar kan man klicka på en länk för att köpa sången eller albumet.

iGavolt
Om du inte får nog av din egen judiska farmor finns hon nu också i virtuell form. Visst saknar du ibland att höra "du ser så smal ut!" eller ett äkta "oy vey". Inkluderar även "Gramma Rap" om man vill höra farmor rappa.

Ännu fler applikationer! -->