Judiskt liv / Recept

Fler recept:

- Honung- och äppelkaka
- Nyårskyckling
- Forshmak
- Fruktsoppa
- Herring- och äpplecrostini med dillricotta
- Ostkake-tips
- Ktzitzot
- Charoset-paj
- Pina colada hamantaschen
- Biffstuvning med rotfrukter
- Stekt kyckling på fyllningsbädd
- Banankaka
- Labane
- Chanukah-frityrer
- Kyckling paprikash
- Krämig svampsoppa
- Etroglikör
- Simanim-sallad
- Ankbröst med balsamvinägersås och calvadosäpplen
- Kosher cronuts
- Israelisk kyckling sofrito
- Gräshoppsstuvning
- Matbucha
- Ultimat burgare
- Citrussallad med rostad sparris
- Judiska kronärtskockor
- Hönssoppa
- Limonana-kakor
- Matza-pizza
- Chrein
- Hamantaschen från Neapel
- Gribenes
- Kyckling med torkad frukt
- Shawarma
- Kyckling i sötsur sås
- Kryddig varm choklad
- Capri-latkes
- Plov
- Babka-bundtkaka
- Kokad biff i vitvinsås
- Holishkes
- Kibbe
- Yaptzik
- Flundra med mango och margarita
- Grillad tandoorikyckling med gurksallad
- Baba ganousch
- Caramel-matza
- Teriyaki-grillad tofu
- Choklad-hamantaschen
- Limoncello
- Parve bearnaisesås
- Rugelach
- Lammkebab med tzatziki
- Friterad blomkål
- Köttbullar med honung och vitlök
- Vattenmelon-granité
- Etrog-marmelad
- Soppa på sötpotatis och citrongräs
- Pecan-täckt hälleflundra med dijonsås
- Bagels
- Kokos- och chokladglass
- Tropisk kycklingsallad
- Citrontårta
- Knish
- Ostkaka
- Grillat lamm och sparris med senaps-aioli
- Pizza
- Shakshuka
- Matzebrei
- Charoset
- Schmaltz
- Blinier
- Broccoli- och cheddarsoppa
- Kalvkotlett med svamp, senap och vinsås
- Schnitzel
- Kubbeh
- Borekas
- Svamprisotto med spenat- och valnötssallad
- Potatis- och purjolökssoppa
- Falafel
- Kryddiga morotsstavar
- Kyckling med citron och zaatar
- Soppa på morot och fänkål
- Lammkotletter med currypäron
- Kokt lamm med kastanjer
- Babka
- Päron pocherade i apelsin och ingefära
- Thailändsk biffsallad
- Challe för Rosh Hashana
- Sjötunga med apelsin och pecannötter
- Blåbärsbiff-burgare
- Hamin
- Ugnsstekt lax med myntapesto
- Avokado- och tahinidipp
- Grillad marockansk kyckling
- Frusen citrondessert
- Gazpacho blanco
- Sabich
- Shabatini
- Kyckling med sesamnudlar
- Blintzes
- Kugel Yerushalmi
- Grillade kycklingbröst i honung och apelsin
- Tsholent
- Hummus
- Matzemjölkaka
- Chremslach
- Matzekneidlach
- Entrecote i rödvins- och honungssås
- Monkaka
- Hamentaschen
- Vitost
- Fruktkaka
- Gefillte fish
- Gehackte herring
- Kreplach
- Tomat- och brödsoppa
- Äppelsås
- Sufganiot
- Latkes
- Kishke
- Hasselnötstårta
- Kalvsylta
- Inlagd sill
- Sötsur fisk
- Kaffebrödsdeg
- Kåldolmar
- Sursoppa
- Oxbringa med tzimmes
- Ugnsstekt gös
- Challe
- Lokshen kugel
- Lokshen
- Borscht (mjölkig)

SJÖTUNGA MED APELSIN OCH PECANNÖTTER

Ingredienser (2 pers):
1 apelsin
300 g sjötunga, filéer
1/4 tsk salt
1/4 tsk nymald peppar
2 tsk osaltat smör
1 schalottenlök, pressad
2 msk vitvinsvinäger
2 msk hackade pecannötter, rostade
2 msk hackad färsk dill

Skär bort skal och vita delar från apelsinen. Skär ut köttet och juicen från apelsinen över en mediumstor skål, släng bort resten. Salta och peppra båda sidorna av sjötungefiléerna. Olja in en stekpanna och lägg på filéerna. Stek på mellanvärme i drygt 1 minut. Vänd fisken och stek tills den blir precis genomvarm, 1-2 minuter. Ta bort från värmen och vira in den i folie. Tillsätt smör till pannan och smält det. Tillsätt schalottenlök och stek under omrörning tills den är mjuk, ca 30 sekunder. Tillsätt vinäger och apelsin, stek i ca 30 sekunder. Häll såsen över fisken och strö över pekannötter och dill. Servera omedelbart.