Judiskt liv / Recept

Fler recept:

- Honung- och äppelkaka
- Nyårskyckling
- Forshmak
- Fruktsoppa
- Herring- och äpplecrostini med dillricotta
- Ostkake-tips
- Ktzitzot
- Charoset-paj
- Pina colada hamantaschen
- Biffstuvning med rotfrukter
- Stekt kyckling på fyllningsbädd
- Banankaka
- Labane
- Chanukah-frityrer
- Kyckling paprikash
- Krämig svampsoppa
- Etroglikör
- Simanim-sallad
- Ankbröst med balsamvinägersås och calvadosäpplen
- Kosher cronuts
- Israelisk kyckling sofrito
- Gräshoppsstuvning
- Matbucha
- Ultimat burgare
- Citrussallad med rostad sparris
- Judiska kronärtskockor
- Hönssoppa
- Limonana-kakor
- Matza-pizza
- Chrein
- Hamantaschen från Neapel
- Gribenes
- Kyckling med torkad frukt
- Shawarma
- Kyckling i sötsur sås
- Kryddig varm choklad
- Capri-latkes
- Plov
- Babka-bundtkaka
- Kokad biff i vitvinsås
- Holishkes
- Kibbe
- Yaptzik
- Flundra med mango och margarita
- Grillad tandoorikyckling med gurksallad
- Baba ganousch
- Caramel-matza
- Teriyaki-grillad tofu
- Choklad-hamantaschen
- Limoncello
- Parve bearnaisesås
- Rugelach
- Lammkebab med tzatziki
- Friterad blomkål
- Köttbullar med honung och vitlök
- Vattenmelon-granité
- Etrog-marmelad
- Soppa på sötpotatis och citrongräs
- Pecan-täckt hälleflundra med dijonsås
- Bagels
- Kokos- och chokladglass
- Tropisk kycklingsallad
- Citrontårta
- Knish
- Ostkaka
- Grillat lamm och sparris med senaps-aioli
- Pizza
- Shakshuka
- Matzebrei
- Charoset
- Schmaltz
- Blinier
- Broccoli- och cheddarsoppa
- Kalvkotlett med svamp, senap och vinsås
- Schnitzel
- Kubbeh
- Borekas
- Svamprisotto med spenat- och valnötssallad
- Potatis- och purjolökssoppa
- Falafel
- Kryddiga morotsstavar
- Kyckling med citron och zaatar
- Soppa på morot och fänkål
- Lammkotletter med currypäron
- Kokt lamm med kastanjer
- Babka
- Päron pocherade i apelsin och ingefära
- Thailändsk biffsallad
- Challe för Rosh Hashana
- Sjötunga med apelsin och pecannötter
- Blåbärsbiff-burgare
- Hamin
- Ugnsstekt lax med myntapesto
- Avokado- och tahinidipp
- Grillad marockansk kyckling
- Frusen citrondessert
- Gazpacho blanco
- Sabich
- Shabatini
- Kyckling med sesamnudlar
- Blintzes
- Kugel Yerushalmi
- Grillade kycklingbröst i honung och apelsin
- Tsholent
- Hummus
- Matzemjölkaka
- Chremslach
- Matzekneidlach
- Entrecote i rödvins- och honungssås
- Monkaka
- Hamentaschen
- Vitost
- Fruktkaka
- Gefillte fish
- Gehackte herring
- Kreplach
- Tomat- och brödsoppa
- Äppelsås
- Sufganiot
- Latkes
- Kishke
- Hasselnötstårta
- Kalvsylta
- Inlagd sill
- Sötsur fisk
- Kaffebrödsdeg
- Kåldolmar
- Sursoppa
- Oxbringa med tzimmes
- Ugnsstekt gös
- Challe
- Lokshen kugel
- Lokshen
- Borscht (mjölkig)

PINA COLADA HAMANTASCHEN

Ingredienser:
Kokosnötsdeg: 1 1/4 dl margarin
2 1/2 dl socker
1 tsk kokosessens eller kokosextrakt
1 ägg
1 äggula
7 1/2 dl mjöl
2 1/2 dl kokos, riven
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 msk ananasjuice
Ananasfyllning:
1 burk krossad ananas med juice
1 1/4 dl socker
3 msk maizena
1 nypa salt

Förbered fyllningen: Blanda ananas, juice, socker, maizena och salt i en kastrull. Rör noga. Värm blandningen i 3-5 minuter tills den är tjock och klar. Rör ofta så att ananasen inte bränns. Ta bort från spisen och täck genast över med plastfolie så att det inte formas något skinn. Låt stå i kylskåp tills den är kall, minst 3 timmar. Fyllningen kan göras i förväg.
Förbered degen: Vispa (i matberedare om du har) margarin med socker och kokosextrakt tills blandningen är lätt och fluffig. Lägg till ägg och äggula och blanda väl. Tillsätt mjöl, kokos, bakpulver och salt och blanda långsamt. Häll i ananasjuicen och blanda tills det bildats en deg. Om degen är för kletig, rulla ihop den och kyl i en halvtimme.
Forma hamantaschen: Mjöla lätt en bak-yta. Rulla ut en bit av degen så att den blir tunn. Använd ett glas eller någon annan form för att skära ut runda cirklar av degen. Fyll varje cirkel med 1 tsk fyllning och nyp ihop ändarna för att forma en triangel. Lägg på bakplåtspapper och baka i 175 grader i 8-10 minuter tills kakorna är svagt bruna.