Judiskt liv / Recept

Fler recept:

- Honung- och äppelkaka
- Nyårskyckling
- Forshmak
- Fruktsoppa
- Herring- och äpplecrostini med dillricotta
- Ostkake-tips
- Ktzitzot
- Charoset-paj
- Pina colada hamantaschen
- Biffstuvning med rotfrukter
- Stekt kyckling på fyllningsbädd
- Banankaka
- Labane
- Chanukah-frityrer
- Kyckling paprikash
- Krämig svampsoppa
- Etroglikör
- Simanim-sallad
- Ankbröst med balsamvinägersås och calvadosäpplen
- Kosher cronuts
- Israelisk kyckling sofrito
- Gräshoppsstuvning
- Matbucha
- Ultimat burgare
- Citrussallad med rostad sparris
- Judiska kronärtskockor
- Hönssoppa
- Limonana-kakor
- Matza-pizza
- Chrein
- Hamantaschen från Neapel
- Gribenes
- Kyckling med torkad frukt
- Shawarma
- Kyckling i sötsur sås
- Kryddig varm choklad
- Capri-latkes
- Plov
- Babka-bundtkaka
- Kokad biff i vitvinsås
- Holishkes
- Kibbe
- Yaptzik
- Flundra med mango och margarita
- Grillad tandoorikyckling med gurksallad
- Baba ganousch
- Caramel-matza
- Teriyaki-grillad tofu
- Choklad-hamantaschen
- Limoncello
- Parve bearnaisesås
- Rugelach
- Lammkebab med tzatziki
- Friterad blomkål
- Köttbullar med honung och vitlök
- Vattenmelon-granité
- Etrog-marmelad
- Soppa på sötpotatis och citrongräs
- Pecan-täckt hälleflundra med dijonsås
- Bagels
- Kokos- och chokladglass
- Tropisk kycklingsallad
- Citrontårta
- Knish
- Ostkaka
- Grillat lamm och sparris med senaps-aioli
- Pizza
- Shakshuka
- Matzebrei
- Charoset
- Schmaltz
- Blinier
- Broccoli- och cheddarsoppa
- Kalvkotlett med svamp, senap och vinsås
- Schnitzel
- Kubbeh
- Borekas
- Svamprisotto med spenat- och valnötssallad
- Potatis- och purjolökssoppa
- Falafel
- Kryddiga morotsstavar
- Kyckling med citron och zaatar
- Soppa på morot och fänkål
- Lammkotletter med currypäron
- Kokt lamm med kastanjer
- Babka
- Päron pocherade i apelsin och ingefära
- Thailändsk biffsallad
- Challe för Rosh Hashana
- Sjötunga med apelsin och pecannötter
- Blåbärsbiff-burgare
- Hamin
- Ugnsstekt lax med myntapesto
- Avokado- och tahinidipp
- Grillad marockansk kyckling
- Frusen citrondessert
- Gazpacho blanco
- Sabich
- Shabatini
- Kyckling med sesamnudlar
- Blintzes
- Kugel Yerushalmi
- Grillade kycklingbröst i honung och apelsin
- Tsholent
- Hummus
- Matzemjölkaka
- Chremslach
- Matzekneidlach
- Entrecote i rödvins- och honungssås
- Monkaka
- Hamentaschen
- Vitost
- Fruktkaka
- Gefillte fish
- Gehackte herring
- Kreplach
- Tomat- och brödsoppa
- Äppelsås
- Sufganiot
- Latkes
- Kishke
- Hasselnötstårta
- Kalvsylta
- Inlagd sill
- Sötsur fisk
- Kaffebrödsdeg
- Kåldolmar
- Sursoppa
- Oxbringa med tzimmes
- Ugnsstekt gös
- Challe
- Lokshen kugel
- Lokshen
- Borscht (mjölkig)

ISRAELISK KYCKLING SOFRITO

Ingredienser:
8 kycklinglår, med ben och skinn
2 msk olivolja
2 potatisar, skalade och skurna i bitar
1 sötpotatis, skalad och skuren i bitar
2 gula lökar, skivade
salt
svartpeppar
4 dl kycklingbuljong
1 3/4 tsk paprikapulver
1 1/4 tsk gurkmeja
1/2 tsk vitlökspulver
3 lagerblad

Salta och peppra kycklingen. Ta fram en stor gryta med lock. Värm upp oljan i grytan. Lägg fyra av kycklinglåren i grytan med skinnet nedåt. Stek i 7-8 minuter tills skinnet är gyllenbrunt. Vänd kycklingarna och stek 3-4 minuter till. Ta upp kycklingbitarna och lägg åt sidan. Gör samma procedur med de fyra återstående kycklinglåren. Du bör nu ha rätt mycket blandning av olja och fett i botten av grytan. Stek potatisbitarna i grytan ca 8 minuter, rör om då och då. Ta upp potatisen och lägg åt sidan. Tillsätt löken och 1/4 tsk salt till grytan. Sätt på locket och sätt värmen på medium. Låt löken koka i ca 10 minuter. Vispa ihop buljong, paprika, gurkmeja, vitlökspulver och lagerblad i en annan skål. Ta av locket och fortsätt koka löken. Rör om tills löken blivit mjuk och börjar karamelliseras. Lägg i kyckling och buljongblandningen i grytan och låt den puttra. Lägg på locket, sätt värmen ganska lågt och koka i ca 1 timme tills kycklingen blivit mycket mör. Tillsätt potatisen och blanda om. Låt puttra utan lock i ytterligare 15 minuter. Salta och peppra efter eget tycke.