Judiskt liv / Recept

Fler recept:

- Honung- och äppelkaka
- Nyårskyckling
- Forshmak
- Fruktsoppa
- Herring- och äpplecrostini med dillricotta
- Ostkake-tips
- Ktzitzot
- Charoset-paj
- Pina colada hamantaschen
- Biffstuvning med rotfrukter
- Stekt kyckling på fyllningsbädd
- Banankaka
- Labane
- Chanukah-frityrer
- Kyckling paprikash
- Krämig svampsoppa
- Etroglikör
- Simanim-sallad
- Ankbröst med balsamvinägersås och calvadosäpplen
- Kosher cronuts
- Israelisk kyckling sofrito
- Gräshoppsstuvning
- Matbucha
- Ultimat burgare
- Citrussallad med rostad sparris
- Judiska kronärtskockor
- Hönssoppa
- Limonana-kakor
- Matza-pizza
- Chrein
- Hamantaschen från Neapel
- Gribenes
- Kyckling med torkad frukt
- Shawarma
- Kyckling i sötsur sås
- Kryddig varm choklad
- Capri-latkes
- Plov
- Babka-bundtkaka
- Kokad biff i vitvinsås
- Holishkes
- Kibbe
- Yaptzik
- Flundra med mango och margarita
- Grillad tandoorikyckling med gurksallad
- Baba ganousch
- Caramel-matza
- Teriyaki-grillad tofu
- Choklad-hamantaschen
- Limoncello
- Parve bearnaisesås
- Rugelach
- Lammkebab med tzatziki
- Friterad blomkål
- Köttbullar med honung och vitlök
- Vattenmelon-granité
- Etrog-marmelad
- Soppa på sötpotatis och citrongräs
- Pecan-täckt hälleflundra med dijonsås
- Bagels
- Kokos- och chokladglass
- Tropisk kycklingsallad
- Citrontårta
- Knish
- Ostkaka
- Grillat lamm och sparris med senaps-aioli
- Pizza
- Shakshuka
- Matzebrei
- Charoset
- Schmaltz
- Blinier
- Broccoli- och cheddarsoppa
- Kalvkotlett med svamp, senap och vinsås
- Schnitzel
- Kubbeh
- Borekas
- Svamprisotto med spenat- och valnötssallad
- Potatis- och purjolökssoppa
- Falafel
- Kryddiga morotsstavar
- Kyckling med citron och zaatar
- Soppa på morot och fänkål
- Lammkotletter med currypäron
- Kokt lamm med kastanjer
- Babka
- Päron pocherade i apelsin och ingefära
- Thailändsk biffsallad
- Challe för Rosh Hashana
- Sjötunga med apelsin och pecannötter
- Blåbärsbiff-burgare
- Hamin
- Ugnsstekt lax med myntapesto
- Avokado- och tahinidipp
- Grillad marockansk kyckling
- Frusen citrondessert
- Gazpacho blanco
- Sabich
- Shabatini
- Kyckling med sesamnudlar
- Blintzes
- Kugel Yerushalmi
- Grillade kycklingbröst i honung och apelsin
- Tsholent
- Hummus
- Matzemjölkaka
- Chremslach
- Matzekneidlach
- Entrecote i rödvins- och honungssås
- Monkaka
- Hamentaschen
- Vitost
- Fruktkaka
- Gefillte fish
- Gehackte herring
- Kreplach
- Tomat- och brödsoppa
- Äppelsås
- Sufganiot
- Latkes
- Kishke
- Hasselnötstårta
- Kalvsylta
- Inlagd sill
- Sötsur fisk
- Kaffebrödsdeg
- Kåldolmar
- Sursoppa
- Oxbringa med tzimmes
- Ugnsstekt gös
- Challe
- Lokshen kugel
- Lokshen
- Borscht (mjölkig)

STEKT KYCKLING PÅ FYLLNINGSBÄDD

Ingredienser:
Fyllning:
1 l vitt dagsgammalt bröd, tjockt skurna kuber
1 stor lök, skalad, halvad och skuren i 12 mindre bitar
1 stor morot, skalad och tjockt skivad
1 stor selleristjälk, tjockt skivad
5 msk kycklingbuljong
3 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad salvia
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Kyckling:
1 hel kyckling
1 citron, zestad
1 liten apelsin, zestad
1 tsk torkad timjan
1/4 tsk salt
1/4 tsk peppar
2 dl kycklingbuljong

Sätt ugnen på 200 grader. I en stor skål, rör ihop brödkuberna, lök, morot, selleri och vitlök. Blanda väl. I en annan liten skål, vispa samman kycklingbuljong, olja, timjan, salvia, salt och peppar. Häll detta över "fyllningen" och blanda noga. Lägg över blandningen i en ugnspanna och bred ut den.
Lägg kycklingen på en skärbräda. Rensa bort senor och fett. Skär upp citronen och apelsinen i klyftor och fyll kycklingen med dessa. Skrubba kycklingen under skinnet med citron och apelsin-zest. Skrubba ovanför skinnet med zest. Krydda kycklingen med timjan, salt och peppar. Bind ihop benen och lägg in vingarna under ryggen på kycklingen. Lägg kycklingen ovanpå "fyllningen". Pensla kycklingen med olja. Häll 1/3 av kycklingbuljongen över bröd som sticker fram.
Stek mitt i ugnen. Häll över extra kycklingbuljong var 30:e minut om brödet blir för brunt. Stek i 1 1/2 timme eller tills det inte finns någon vätska kvar. Låt vila i 10 minuter innan kycklingen skärs upp.