Adat Jeschurun är en traditionell synagoga i Stockholm som erbjuder en möjlighet att engagera sig i judiskt lärande, praktiserande av judiska värderingar och utövande av ett judiskt liv i stimulerande gemenskap.
Kontakta oss: info@jeschurun.se
FLUNDRA MED MANGO OCH MARGARITA
Ingredienser:
4 flundra-filéer
3 msk tequila
1 dl apelsinlikör
2 dl färsk limejuice
1 tsk salt
3 stora klyftor vitlök
4 msk olivolja
3 plommontomater, tärnade
1 mango, tärnad
1 rödlök, hackad
1 liten jalapeno, urkärnad och finhackad
3 msk färsk koriander, hackad
1 msk honung
salt och svartpeppar
Lägg fisken i en grund form. I en skål, rör ihop tequila, apelsinlikör, mangojuice, limejuice,
1 tsk salt, vitlök och 2 msk olja. Häll blandningen över filéerna och gnid in den i fisken.
Täck över och ställ i kylen i 30 minuter. Vänd filéerna en gång i kylen. I en skål, rör ihop
tomater, mango, redlök, jalapeno, koriander och honung. Salta. Sätt salsan åt sidan. Ta bort
filéerna från marinaden och klappa dem torra. Stryk filéerna med den återstående oljan och
peppra. Koka marinaden i en liten kastrull i några minuter tills den blivit lite tjock.
Sila bort vitlöksklyftorna. Ställ den åt sidan att kallna.
Sätt grillen eller grillpanna på hög värme. Grilla fisken i 5 minuter på varje sida. Servera
med salsa och marinad.
ADAT JESCHURUN - EN DEL AV JUDISKA FÖRSAMLINGEN I STOCKHOLM